3 december 2021
19:30

HC Örnen

Referat: Viking HC - HC Örnen

Det blev en skön seger på straffar i fredagens bortamatch mot Viking HC där segersiffrorna till slut blev 5-6 i HC Örnens favör.

Matchen startar med att det är HC Örnen som ganska tidigt skapar några farliga lägen inom de första minuterna men tyvärr lyckas man inte överlista Linus Björklund i VIkings mål dessa gånger. Istället är det Viking som kan ta ledningen i matchen efter 04:11 spelat av den första perioden. Detta är dock inget som gör HC Örnens spel till det sämre för man kan kvittera till 1-1 ca 40 sekunder efter Vikings ledningsmål efter att Robin Eivik trycker in pucken i nät. Innan den första perioden är slut lyckas Viking återigen ta ledningen med 2-1 med ungefär fem minuter kvar att spela av den första perioden och kan således gå till pausvila med ett måls ledning. HC Örnen uppvisar, trots Vikings ledning, ett spel som bådar gott inför fortsättningen av matchen.

Den andra perioden börjar inte särskilt bra för HC Örnen då Viking efter nästan tre minuter tar ledningen med 3-1 samt att de även utökar sin ledning efter halva matchen till 4-1. HC Örnen har alltså en svår utmaning framför sig resterande del av matchen, men man visar inga tecken på att sluta spela utan spelarna har bestämt sig att ge Viking en match. Innan den andra perioden är slut lyckas man göra 4-2 genom William Nielsen och 4-3 genom Adam Excellie och man har gett sig goda förutsättningar inför den tredje perioden.

Efter sju minuter i den tredje perioden kan även HC Örnen återigen kvittera Vikings ledning till 4-4 efter mål av Hampus Lindén. HC Örnen får även chansen i powerplay och har möjligheten att för första gången i matchen ta ledningen men tyvärr är det Viking som återigen kan ta ledningen med 5-4 efter att Patric Zetterlöf lyckas göra mål i boxplay när det är sex minuter kvar att spela av perioden. HC Örnen visar prov på stark och hög lagmoral när man vägrar att ge sig och Jimmy Cronarp kan kvittera till 5-5 när det återstår lite mer än två mintuter av perioden. Ställningen är alltså helt jämn efter tre perioder och matchen går till övertid.

I förlängningen får Viking en gyllene chans att avgöra då HC Örnen drar på sig två utvisningar och Viking får spela 5 mot 3 men spelarna i HC Örnen lyckas reda ut boxplay-spelet och matchen får istället avgöras på straffar. Väl i straffläggningen börjar William Nielesen med att sätta sin straff medan Eric Samuelsson i HC Örnens mål är rena muren och räddar två raka straffar. Hampus Lindén kan därefter sätta sitt straff och vinsten är ett faktum för HC Örnen. En riktig bra insats där alla spelare visar upp en riktigt bra moral genom att vid flera tillfällen jobba ikapp Vikings ledningar.

Tränare Patrick Carlsson om matchen.
- Riktigt stark insats där vi visar prov på en grym lagmoral när vi kommer tillbaka gång på gång. Viking drar iväg till 4-1 första halvan av andra men efter att vi fått in en reducering i PP så kommer vi verkligen igång och börjar jobba ner dom. Grymt stolt över den insats grabbarna gör, hur vi kommer tillbaka från både 4-1 underläge och 5-4 underläge sent i matchen. Vi krigar oss även igenom en mängd utvisningar och klarar av att spela 3 mot 5 i övertiden.

Nu är det speluppehåll denna veckan för HC Örnen och man spelar nästa match borta mot Charlottenbergs HC fredag den 17/12 och detta innebär att man har två veckor på sig att slipa lite på spelet under de kommande träningarna.

Matchens trio:
Hampus Lindén
- Ett ständigt hot i vårt omställningsspel. Spelar fram till 4-2 och gör viktiga 4-4 kvitteringen. Sätter även sin straff och stänger matchen på så sätt.

Eric Samuelsson
- Gör en riktigt bra insats i mål. Vid ställning 4-1 och 4-2 kommer han upp med många avgörande räddningar som håller oss kvar i matchen och ger oss möjlighet att vända på steken.

William Nielsen
- Stabilt och rejält backspelet matchen igenom. Gör viktiga 4-2 reduceringen i PP och öppnar straffläggningen med ett snyggt mål.